Kuracie srdcia a pečienky vo vinečku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 400g zmesi kuracej pečene a srdc
šampiony v oleji
slaninka asi 15dkg
2 cibule
1dcl červeneho vinečka
paradajkovy pretlak
vegeta sol poper
zemiaky
kysla smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca si dame šampiony v oleji k nim pridame na vačšie kusky nakrajanu cibilku. Orestujeme pridame nakrajanu slaninku opečieme. Pridame pečienky a srdcia (možu same pečienky,ale tu v Slovinsku to maju spolu pobalene). Počkame kym zmenia farbu pokryjeme asi 5 minut nech prevru, dolejeme vinečko povarime asi ešte 10min. Dodame pretlak aby nam zahustil omačku a až na konci dochutime. Podavame so zemiakmi. Zemiaky: Uvarime ako na pire, ked su už hotove postiskame ich s kyslou smotanou. Podavame aj so šalatom.

suroviny pre pripravu
zemačky sa varia
restueme šampiony aj cibulku
pripravime slaninku
šupneme ju do hrnca
dodasme pečienky a srdcia
povarime
podlejeme vinkom
povarime
dodame pretlak
do uvarenych zemiakov dame kyslu smotanu
stisnute banduročky
a šup s ym na tanier