Francúzska krémová cesnaková polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 60 g masla
- 2-3 celé hlávky cesnaku (priprav sa na dlhé lúpanie strúčikov)
- 2 menšie cibule
- 1/2 litra mlieka
- 1/2 litra vývaru (stačí rozpustený zeleninový bujón)
- 5 väčších zemiakov
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- bageta

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpusti 30 g masla v hrnci, pridaj všetok cesnak - celé strúčiky, opeč do zlatista, potom pridaj nadrobno pokrájanú cibuľku a osmahni ďalšie 2-3 minúty. Ďalej pridaj zemiaky pokrájané na menšie kocky a zbytok masla. Pridaj vývar a mlieko, nechaj variť, kým všetko nezmäkne.

Hotovú polievka rozmixuj do krémova, pridaj korenie a servíruj s opečenou bagetou. Nakrájaj bagetu na kolieska, opeč a môžeš pridať rovno do polievky.

Prekvapením bude, že napriek úžasnému množstvu cesnaku, bude ho tam cítiť len nepatrne...

Je to polievočka vhodná hlavne na chrípkové obdobie :)