Makové rezy (nízkotučné)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g uvarených zemiakov, 200g hnedého cukru, 1 PL medu, 3 čerstve domáce vajcia, 100g mletého maku, mletá škorica, citrónová kôra, 80g krupice, 1 prášok do pečiva, marhuľový džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Super koláčik z vegetariánskej kuchárky, nevyzerá bohvieako ale je výyybornýyyy, vôbec nie je suchý a nie je tam tuk, teda okrem toho, čo je na plechu....tak je aj taký ľahký, jednoducho nízkotučný:)))

prichystame si vsetky suroviny.... pomelieme si mak, nastruhame zemiaky, nastruhame citronovu koru, odvazime co sa ma odvazit a tak podobne.....
zltka s cukrom a s jednou polievkovou lyzicou medu poriadne vymiesame a potom pridame krupicu (detsku alebo hrubu muku) zemiaky, mak, prasok do peciva, skoricu alebo jeden skoricoy cukor, citronovu koru...
nakoniec vmiesame sneh z troch bielkov
rovnomerne navrstvime na plech, ktory sme vymazali tukom, kedze je to vegetariansky zakusok, tak rastlinnym tukom alebo rastlinnym olejom a vysypeme struhankou a dame piect
po vychladnuti prekrojime pozdlzne na dva diely a spojime s pomocou marhuloveho dzemu
hotovy kolacik pocukrujeme a nakrajme na kocky
najlepsi je ked ho nechate odlezat, na druhy den bol este lepsi a stavnatejsi, nechala som ho v chladnicke a dokonca som ho ani nezakryla a vobec neobschol, bol super, tak dobru chut.