Pečené kuracie mäso so zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kura pokrájané na menšie kúsky, olej, soľ, korenie, sladká paprika, zemiaky, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo sa výborne robí niekde vonku s dobrými priateľmi alebo rodinou. Je veľmi jednoduché a chuťove je iné ako pečené v rúre.

Kuracie mäso si pokrájame na menšie kúsky a naložíme jeden deň vopred do pácu podľa vlastnej chuti. Môžme dať aj iné koreniny podľa vlastnej chuti. Uvaríme si zemiaky v osolenej vode do polomäkka. Mäso pečieme na veľkom pekáči, ak sa prichytáva, môžme pridať ešte olej. Keď je mäso hotové pridáme do stredu precedené zemiaky, ktoré prudko orestujeme, aby boli chrumkavé a zlatisté. Môžme podávať.
Mňam

Vložíme na rozhorúčený pekáč kuracie mäso.
Upečené mäso posunieme po okraji, aby sa dopieklo a do stredu dáme precedené polouvarené zemiaky. Ak by sme sa rozhodli dať surové zemiaky, tak ich dávame spolu s mäsom.
Zemiaky už máme upečené. Môžme podávať.
Dobrú chuť. Môžme podávať so zaváranými uhorkami, čalamádou, prípadne aj čerstvou zeleninou.