Provensálske roládky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ROLÁDKY: 1 balenie kuracích alebo morčacích rezňov - pár plátkov šunky - mäkký syr - provensálske bylinky - soľ - 1 PL oleja - 1 PL masla - špáradlá PARADAJKOVÁ OMÁČKA: 1 konzerva sekaných paradajok (ak máte, dajte čerstvé, len ich predtým olúpte) - 1-2 PL cukru - provensálske bylinky - soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tip na ľahký a diétny obedík, chutilo aj môjmu 1,5 ročnému synkovi.

1. Rezne si jemne vyklepeme natenko cez mikroténový sáčok, ale pozor, aby sa nepotrhalo mäsko. Nasolíme a z jednej strany (vnútornej) posypeme provensálskymi bylinkami. Necháme chvíľku, tak 30 min. odležať.
2. Po odležaní dáme na roládku kúsok šunky tak, aby neprečnievala...
3. ... a namažeme mäkkým syrom. Ten syr trochu vytečie pri dusení, ale to vôbec nevadí, lebo dodá omáčke dobrú chuť. Ak chcete, môžte použiť tvrdý plátkový. A kto chce, môže ešte pridať aj trošku postrúhanej cukiny.
4. Roládky opatrne, ale pevne zvinieme a aby sa nerozpadávali, prichytíme na oboch koncoch a cez stred špáradlom.
5. Roládky opečieme zo všetkých strán na zmesi masla a oleja, len toľko, aby sa zatiahli.
6. Potom prilejeme tak 2 dl vriacej vody a necháme dusiť cca 30 min. do mäkka. Po udusení roládky vyberieme a odložíme na teplé miesto.
7. Do výpeku pridáme konzervu paradajok, prevaríme a dochutíme soľou, cukrom a provensálskym korením. Ak sa omáčka zdá byť trochu riedka, môžme zahustiť maizenou.
8. Mierne vychladnuté roládky nakrájame...
9. ... a podávame preliate paradajkovou omáčkou. Hodia sa k tomu napríklad celozrnné cestoviny, alebo bageta, my sme to jedli len so šalátom. Dobrú chuť!