POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 7 bielkov, 30 dkg práškového cukru, 30 dkg kokosu, 6 lyžíc polohr.múky. Krém: 7 žĺtkov, 15 dkg práškového cukru, 1 dcl uvarenej silnej kávy, 1 maslo(250g) Poleva: Cera + varová čokoláda
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto:
Bielka vyšľahať na sneh, k nim pomaly primiešať cukor, potom kokos a múku.
Dať na vymastený veľký plech, pomaly upiecť.
Krém:
7 žĺtkov,15 dkg pr.cukru a 1 dcl kávy nad parou zahustíme. Miešame kým nezhustne, konzistencia asi ako pri hustejšom pudingu. Vychladnúť.
Maslo vyšľahať, primiešať ku kávovej hmote.
Krém natrieť na vychladnuté cesto a poliať polevou.
Je dosť sladký, je možné použiť aj menej cukru, podla chuti.
Bielka vyšľahať na sneh, pridať cukor, kokos a múku |
Dať na vymastený plech, resp. na fóliu, upiecť. |
Upečené. |
Žĺtka, cukor a kávu nad parou zahustiť. |
Do vychladnutej kávovej hmoty pridať maslo. |
Plnku natrieť na korpus. |
Poliať polevou. |
hotovo |