Kurča na kyslej smotane
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 celé kura, 2 - 3 cibule, olej, soľ, korenie, konzerva šampiňónov, 2 väčšie kyslé smotany, hladká múka, voda na podliatie
ako prílohu - cestoviny (kolienka alebo vretená)
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto jedlo môžme urobiť aj so sladkou smotanou.
Všetko v obrázkovom postupe...
|
Pripravíme si ingrediencie... |
|
Na olej dáme popražiť pokrájanú cibuľu. |
|
Pridáme pokrájané celé kura a chvíľu orestujeme. |
|
Osolíme, okoreníme, ešte premiešame. |
|
Podlejeme vodou a necháme prikryté asi 15 min. dusiť. |
|
Medzitým si uvaríme cestoviny. |
|
Pridáme precedené šampiňóny. |
|
Ďalej pridáme kyslú smotanu. |
|
V studenej vode rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do hrnca. |
|
Necháme chvíľu prevrieť, prípadne omáčku ešte dochutíme. |
|
Jedlo môžme servírovať. Dobrú chuť. Toto jedlo hlavne deťom veľmi chutí. |