Kurča na kyslej smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 celé kura, 2 - 3 cibule, olej, soľ, korenie, konzerva šampiňónov, 2 väčšie kyslé smotany, hladká múka, voda na podliatie
ako prílohu - cestoviny (kolienka alebo vretená)

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto jedlo môžme urobiť aj so sladkou smotanou.

Všetko v obrázkovom postupe...

Pripravíme si ingrediencie...
Na olej dáme popražiť pokrájanú cibuľu.
Pridáme pokrájané celé kura a chvíľu orestujeme.
Osolíme, okoreníme, ešte premiešame.
Podlejeme vodou a necháme prikryté asi 15 min. dusiť.
Medzitým si uvaríme cestoviny.
Pridáme precedené šampiňóny.
Ďalej pridáme kyslú smotanu.
V studenej vode rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do hrnca.
Necháme chvíľu prevrieť, prípadne omáčku ešte dochutíme.
Jedlo môžme servírovať. Dobrú chuť. Toto jedlo hlavne deťom veľmi chutí.