Obrátený jabĺkový hrnčekový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto : 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1hrnček mlieka, 1 vajíčko, 1 vanilinový cukor, 1/2 hrnčeka oleja, prášok do pečiva
jablka 1kg môže byť aj viac, škoricový cukor ( resp. škorica +vanilinovy cukor)
čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Použila som aktualne letné jabĺčka.

Začína sa od jabĺk, ktoré treba ošúpať a nastruhať, vytlačiť z nich sťavu aby neboli velmi vodnate, ochutiť škoricovým cukrom resp. vanilínovým cukrom. (pridala som do jablk aj orechy - nemusia byť ).
Na plech treba dať papier na pečenie, ktory potrieme tukom. Na to dáme ochutené jabĺčka, roztrieme po papiery.
Príprava cesta: múku, cukor, vajíčko, mlieko, vanilínový cukor zmiešať v mise, pridať olej, kypriaci prášok .(Ja ho nakoniec jemne vmiešavam). Ja dnes experimentujem s orechami pridala som ich aj namlete do cesta.
Túto zmes naliaťna jabĺka a jemne roztrieť po celej ploche. Dať piecť do rúry, zhruba asi 35-45 min., podla potreby skontrolovať špilkou.
Keď koláč vychladne, pripravíme si tácku na ktorý celý koláč vyklopíme a pomaly dáme dole papier na pečenie.
Uz stačí urobiť len polevu podľa osvedčených receptov a šup, šup do neho .

Už sme ho ochutnali, je super!!!