Chalupársky kotlíkový guľáš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg mäsa, my sme dali baranie, pretože je vraj zdravé a naši predkovia ho často jedávali, komu nechutí môže dať bravčové, 100 - 200 g bravčovej masti, cibuľa - podľa chuti 0,5 - 1 kg, guľášová zmes - 1,5 balíčka, 1 polievková lyžica mletej rasce, 3 papriky, paradajky lúpané v konzerve - 450 g, hríby - kuriatka - podľa chuti, 2 kg zemiakov, voda na podliatie, cesnak, majoránka, feferóny podľa chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvediem v obrázkovom postupe.

Pokrájame si cibuľu a pridáme k bravčovej masti.
Necháme chvíľu popražiť.
Pridáme baranie alebo bravčové mäso, chvíľu opražíme.
Posypeme guľášovou zmesou, my sme teraz použili túto.
Necháme dusiť prikryté.
Pridáme hríby - kuriatka. Ak treba podlejeme vodou.
Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky.
Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a feferóny podľa chuti.
Môžme podávať s chlebom alebo iným pečivom. Takýto guľáš varený na ohni má svoje čaro a chutí najlepšie, ak ho uvarí niekto iný. Dobrú chuť.