Náš letný



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva *** Plnka: 500 ml kyslej smotany, 250 ml šľahačky, kryštálový cukor, broskyne *** Poleva: 1/2 litra vody, 3 PL kryštálového cukru, 1 zlatý klas, 1 džús v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak tu už tento koláčik je, ospravedlňujem sa, my ho robíme už roky, je to najobľúbenejší koláč mojich rodičov :-) Tu je postup, ako ho robíme:

Upečieme si piškótové cesto z 5 vajec (sneh, cukor, žĺtka, múka s práškom do pečiva) ...
Vyšľaháme si šľahačku s cukrom (podľa chuti - my veľa sladíme) a zmiešame ju s kyslou smotanou. Túto plnku vylejeme na vychladnuté cesto,
na ňu poukladáme plátky broskýň (použite čerstvé alebo aj zavárané) alebo iné ovocie, ja robím často aj s kiwami - potom dávam navrch polevu zo zeleného džúsu :-)
Do hrnca dáme vodu, cukor, zlatý klas a práškový džús. Robila som koláč s broskyňami a dala som Tang s príchuťou "tropical" - vždy ladím farbu polevy podľa druhu ovocia. Necháme to spolu zovrieť a odstavíme. Občas premiešame, kým chladne.
No a nakoniec polejeme celý koláčik vychladnutou polevou a dáme do chladničky poriadne stuhnúť, najlepšie na noc. Je osviežujúci - mňam :-)
v zelenom
jahodová verzia