Parené buchty s pudingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g polohrubej a 200 g hladkej múky, 1 vajce, 3 dl mlieka, 1 instantné droždie, 60 g práškového cukru, pol deci oleja, soľ, lekvár****** puding pre 4 osoby: 1 l mlieka, 6 lyžíc cukru, 1,5 čokoládového pudingu Dr.Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Zbožňujeme parené buchty a odkedy mám pekárničku, výsledok je zaručený! My máme najradšej preliaty čokoládovým pudingom, ale aj s makom a grankom je fantastický! Plniť sa môže aj nutellou, ktoré deti zbožňujú.... Z tejto dávky mi vyšlo 24 kusov, ktoré bohate postačia pre štvorčlennú rodinku, pretože aj tak chutia hlavne čerstvé...

Všetky prísady dáme do pekárničky podľa predpísaného postupu a zapneme program cesto.
Keď je hotové, vyklopíme na múkou posypanú dosku.
Trocha premiesime a rozdelíme na dva diely.
Vyváľame plát asi 0,5 cm hrubý a ten nakrájame na štvorce. Do ich stredu kopíme lekvár podľa chuti.
A snažíme sa formovať buchtičky :o).
A pokračujeme s druhou polovičkou.
Do veľkého hrnca napustíme vodu do výšky asi 3 cm a dáme na plameň.
Pripravíme si asi hrnček oleja, ktorým natierame parák. Robím to v dreze.
Tak ako aj parák, naolejujeme aj buchty.
A vložíme do hrnca s vriacou vodou, pod pokrievkou paríme 10 minút. Paríme naraz aj 5 - 6 buchiet, ja som zabudla priniesť domov od maminy môj extra veľký hrniec, tak som mala o číslo menší a do neho sa nezmestil parák úplne roztiahnutý...
Keď sú hotové, hneď kladieme na vrch kúsky masla, ktoré sa krásne roztopia. Vodu, ktorá sa z hrnca odparila, nahradíme.
A pokračujeme, kým sa nám minú všetky buchty z dosky :o).
Prelejeme čokoládovým pudingom a schuti sa do nich pustíme..........