Jednoduchý a rýchly čokoládový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tortová forma s priemerom 24 cm alebo malý plech.
- 170 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa najmenej 70%
- 80 g masla
- 4 vajicia
- 100 g cukru
- štipka soli
- 30 g múky (použila som UNI bezlepkovú, pre ostatných polohrubá múka)
- maslo na vymastenie formy
Na ozdobenie - práškový cukor, kakaový prášok podľa chuti.
Príprava: 20 minúť
Čas pečenia: 15 - 20 minút

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup v obrázkoch.

Ingrediencie
Rúru predhrejeme na 180 °C (teplovzdušnú na 160°C, plynovú na stupeň 2 - 3).
Formu vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie, aby sa nehýbal.
Čokoládu rozlámeme a s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť.
Zatiaľ vo väčšej mise vyšľaháme dopenista vajcia, cukor a soľ.
Pridáme maslo s čokoládou a VEĽMI opatrne vmiešame veľkou metličkovu.
Navrch preosejeme múku a takisto opatrne vmiešame do cesta.
Pripravenú formu naplníme cestom a vyhladíme.
V predhriatej rúre pečieme 15 - 20 minút, kým povrch nie je pevný a pružný na dotyk. Mne to vždy vychádza
na 17 minút.
Koláč vyberieme z rúry a vo forme necháme vychladnúť.
Po vybratí ozdobíme tanierik práškovým cukrom a kakaom aj koláč podľa chuti.