Talianska fazuľová polievka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g bielej fazule, *50g ryže, *1malý paradajkový pretlak, *70g údeného bôčika, *1lyžica oleja, *1 kocka bujónu, *soľ, * 1 lyžička petržlenovej vňate
POSTUP PŘÍPRAVY
Dnes ráno som hútala, čo navarím mojemu malému neposednému synovi. Otvorila som si múdru knihu a tam vyňuchala tento receptík. Malému to chutilo a večet uvidíme, či bude chutiť aj zvyšku rodiny.
|
Príprava surovín.... |
|
Ak máte suchú fazuľu, je potrebné namočiť ju deň pred. Veď to poznáte.... Ja mám od super svokričky mrazenú čerstvú fazuľu. Je to super, lebo sa skoro uvarí a vôbec ju netreba namáčať. Odporúčam :) Fazuľu dáme variť s bujónom do polomäkka.... :) |
|
Potom polovicu fazule aj vývarom rozmixujeme alebo prepasírujeme... :) |
|
Vzniknutú hmotu vlejeme späť do hrnca. |
|
pridáme pretlak....tak stojí v recepte :) |
|
a premytú ryžu..... prikryjeme a povaríme, až kým bude ryža mäkká |
|
Teraz si pokrájaný bôčik popražíme na oleji.... a k nemu pridáme petržlenovú vňať.... |
|
Dolejeme vodou a krátko povaríme. |
|
Bôčik s vodou vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Dochutíme soľou, racsou, korením....podľa chuti... |
|
podávame v hlbokých tanieroch, alebo mištičkách.... s chlebíkom, rožtekom, banketkou.... |