Talianska fazuľová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g bielej fazule, *50g ryže, *1malý paradajkový pretlak, *70g údeného bôčika, *1lyžica oleja, *1 kocka bujónu, *soľ, * 1 lyžička petržlenovej vňate

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes ráno som hútala, čo navarím mojemu malému neposednému synovi. Otvorila som si múdru knihu a tam vyňuchala tento receptík. Malému to chutilo a večet uvidíme, či bude chutiť aj zvyšku rodiny.

Príprava surovín....
Ak máte suchú fazuľu, je potrebné namočiť ju deň pred. Veď to poznáte.... Ja mám od super svokričky mrazenú čerstvú fazuľu. Je to super, lebo sa skoro uvarí a vôbec ju netreba namáčať. Odporúčam :)
Fazuľu dáme variť s bujónom do polomäkka.... :)
Potom polovicu fazule aj vývarom rozmixujeme alebo prepasírujeme... :)
Vzniknutú hmotu vlejeme späť do hrnca.
pridáme pretlak....tak stojí v recepte :)
a premytú ryžu..... prikryjeme a povaríme, až kým bude ryža mäkká
Teraz si pokrájaný bôčik popražíme na oleji.... a k nemu pridáme petržlenovú vňať....
Dolejeme vodou a krátko povaríme.
Bôčik s vodou vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Dochutíme soľou, racsou, korením....podľa chuti...
podávame v hlbokých tanieroch, alebo mištičkách.... s chlebíkom, rožtekom, banketkou....