ČOKOLÁDOVÁ TORTA S BANÁNMI A PARÍŽSKYM KRÉMOM

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO :
- 6 vajec ,
150g prášk. cukru ,
1 balíček vanilk. cukru,
2 lyžice kakaa,
50g pomletých lieskových orechov,
50g hrubej múky,
2 banány,
1/2 balíčku prášku do pečiva


PARÍŽSKY KRÉM:
2 šľahačky,
2 čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku , do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Zmes dáme upiecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Parížsky krém pripravíme nasledovne :
Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Krém bude krásne tuhnúť. Jedna priateľská rada. Neodporúčam chodiť kontrolovať :-)))) Nedá sa mu totiž odolať a môže sa Vám stať, že nakoniec nebudete mať plnku do torty. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém.
Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladičky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechami a šľahačkou.
Určite ju vyskúšajte. Je jednoduchá a stráááááášne dobrá .
Prajem dobrú chuť.
PS: Fotky doložím neskôr .:-))) Musím však tortu piecť , keď budem sama doma, lebo moje tri " kyseliny " zničia tortu skôr ako stihnem priniesť foťák .