Rýchly ríbezľový džem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách

Ríbezle dáme do hrnca a začneme variť. Nemusia byť otrhané veľmi dôkladne, môžu byť aj so stopkami. Ja som mala presne 1 kg, tak ako na fotke
takto to pustilo šťavu behom 2 minút
takto po 5 minutách
a takto po 10 minutách, všetky guličky boli rozvarené. Možno to bude trvať 15 minút, kým zmäknú, hlavne aby sa dali ľahko pasírovať..
nachystala som si staršie sitko a hrniec (bála som sa, že to určite potom neumyjem - ale všetko sa umylo:-)
Zmestila sa mi tam celá rozvarená zmes na jedenkrát. Aj keď možno je to lepšie robiť pomenej...
a začala som to pekne pasírovať, vymačkala som z toho aj dušu :-)
toľko mi z toho ostalo, šup do koša...
ostala mi takáto krásna šťava
pridala som celý želírovací cukor a znova nechať variť 10 minút
a hotovo, ja som penu nezbierala, veľa jej nebolo....a možeme dávať ešte teplé do fliaš
Pred zavretím som potrela vrchnák zvnútra rumom a poriadne zavrela. Vyšlo mi z toho 2 x 3dcl poháre.