Koláčik s výbornou šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajíčka, 4 Pl polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 4 Pl kryštálového cukru, 1 Pl kakaa *** Na plnku: 200 ml mlieka, 1 biela čokoláda, 1 vanilkový cukor, 1 šľahačka v prášku a banány, na vrch čokoláda na postrúhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčatá, toto bol úplne neplánovane upečený koláč. Robila som z jedného časopisu taký veniec, na ktorý mala ísť navrch táto šľahačka, ale recept nebol dobrý, cesto sa mrvilo a tak som ho pozliepala piškótami a smotanou a túto fajnotu som si nechala v chladničke a celý deň som rozmýšľala, čo s tým a napokon som to urobila takto:

Upiekla som klasickú piškótu zo 4 vajec. Na ňu som nakrájala banány a navrstvila výýborný krém, ktorý sa robí takto: do hrnca som dala 2 dcl mlieka a dala zohriať na sporák, keď sa blížilo k varu, nalámala som doňho bielu čokoládu a varila, kým sa nerozpustila. Dala som to do chladničky vychladiť a potom som do toho dala 1 vanilkový cukor a šľahačku v prášku. Väčšinou kupujem Dr. Oetker, ale tentokrát (keďže je pred výplatou :-))) som kúpila za 9,90 Tesco šľahačku a aj s tou je to výborné. No a na vrch som postrúhala čokoládu a hotové. Nečakala som, že nám to bude až tak chutiť, je to naozaj výborné. Hlavne v kombinácii s banánmi. Odporúčam vyskúšať.

Ešte upozornenie: zabudla som napísať, že som piekla v tortovej forme, nie na plechu.. aby ste to potom nemali nízke :-)