Lasagne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej, stredná cibuľa, strúčik cesnaku, 1/2 kg pomletého mäsa, asi 150 g kečupu, 1 väčší paradajkový pretlak, môžu byť i 4 polievkové lyžice červeného vína, bazalka, soľ, peper, cestoviny Lasane (kupujem v Tescu)
na bešamelovú omáčku: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g nastrúhaného syra Eidam

POSTUP PŘÍPRAVY

v hrnci si speníme na oleji cibuľku, pridáme pomleté mäso a osmažíme do hneda, pridáme prelisovaný 1 cesnak, parad. pretlak, kečup, bazalku, soľ, peper a môže byť i víno. Dusíme 20-25 minút.
Medzitým si nastrúhame 125 g syru Eidam (niekedy pomiešam všetky syry aké chladnička ponúkne). Urobím bešamelovú omáčku: 50 g masla roztopím a pridám 50 g hladkej múky, postupne pridávam 600 ml mlieka, neustále to treba miešať, variť asi 10 minút, potom pridať nastrúhaný syr a miešať kým sa syr nerozpustí.
Vezmeme si plech a vrstíme takto:
cestoviny
omáčka
mäso
omáčka
cestoviny
omáčka atď. a končíme omáčkou
pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút.