CONCHIGLIONI - veľké mušle plnené mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej *
cibuľa *
mleté bravčové mäso (pliecko) *
soľ *
mleté čierne korenie *
oregano *
cesnak *
paradajková šťava *
veľké mušle - Conchiglioni *
pasírované paradajky *
kečup *
cesnak *
tvrdý syr *
na ozdobenie petržlenová alebo iná zelená vňať, (olivy)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto netradičné cestoviny som objavila práve tu na MMB v receptoch u Martinky (Mata74) ID 9033. Maťka dík za inšpiráciu!
Mušle dostať kúpiť aj na Slovensku, tak hor sa do obchodu. :-)

1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ...
2. ... pridáme mleté mäso a restujeme.
3. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, ...
4. ... oregano, ...
5. ... paradajkovú šťavu, ...
6. ... pretlačený cesnak a všetko spolu premiešame. Mäso pripravujem niekedy aj deň vopred, resp. ho urobím vo väčšom množstve, rozdelím ho na viac častí a zamrazím ho.
7. Použila som tieto mušle, kúpila som ich v Bille. V Tescu som videla veľké mušle so značkou Tesco.
8. Varila som ich 10 minút (na obale odporúčajú 15 min., ale to sa mi zdá veľa) a po scedení som ich prepláchla studenou vodou.
9. Do zapekacej misy vylejeme pasírované paradajky, priliala som aj trochu kečupu.
10. Pretlačíme cesnak a zamiešame.
11. Mušle naplníme mäsovou zmesou a uložíme ich do zapekacej misy.
12. Posypeme ich postrúhaným syrom a odokryté zapekáme v rúre ...
13. ... pri 220 st. C cca 15-20 minút.
14. Servírujeme posypané zelenými bylinkami, ja som mala ligurček, na úvodnej fotke je petržlenová vňať a olivy.