najfantastickejší jablčník -OBRÁTENÝ JABLČNÍK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

možno je už tu takýto receptík, u nás ho milujeme, je fakt vynikajúci, zabudla som odfotiť hlavné ingrediencie, tak sú aspoň v opise :
1,5 kg jabĺk, 8 vajec, 10 lyžíc polohrubej múky, 10 lyžíc kryštálového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleja, 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (Salko), 250 g masla, čokoláda na ozdobu
... samozrejme, kým som odfotila nakrájané kúsky, tak mi už tri stihli zmiznúť :-))) .. doporučujem krájať vychladnuté a samozrejme aj jesť, no my sme sa už nevedeli dočkať :-))

POSTUP PŘÍPRAVY

OBRÁZKOVÝ POSTUP

... jablká umyjeme, ošúpeme a postrúhame, plech vystelieme mastným papierom a jablká naň rozložíme ...
... vajcia vyšľaháme s cukrom...
... pridáme múku s práškom do pečiva, postupne vodu a olej ...
... cesto vylejeme na jablká a dáme pri strednej teplote upiecť, ja som piekla pri 150 stupňoch, kým nebolo cesto upečené (skúšala som klasicky špáradlom) ...
... takto to vyzeralo po upečení ...
... vychladnuté vyklopíme a opatrne odstránime papier ...
... salko varíme 2 hodiny ponorené vo vode ( ja som ho varila deň vopred ), vychladnuté pridáme do vymiešaného masla ...
... a krém znova našľaháme ...
... natrieme ho na upečený koláč ...
... vrch posypeme postrúhanou čokoládou ...
... skladujeme v chlade ...