Ricottové mafinky*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plnka: 150 g ricotty *1PLcukru *1 vanilkový cukor *** Mafinky: 200g hladkej múky * 1balíček čokoládového pudingu * 1čl sody bikarbony *1čl prášku do pečiva *štipka soli * 1 vajíčko *125g práškového cukru *175ml mlieka *80ml oleja *čokoládové stružlinky na dozdobenie**** z uvedených surovín budete mať 12 kúskov***
PL-polievková lyžica ,čl-čajová lyžička...

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som robila z dvojitej dávky,tak aby Vás to na fotkách nemýlilo.Dlho som hladala recept na ricottové mafinky tu na MMB,lebo sa mi zdalo,že tu také čosi už bolo,ale kedže som ho nenašla vyskúšala som tento,ak tu už je ,tak sorry..... postup kuk dolu... :-))) ..a vyskúšajte,sú výborné..

vajíčko vymiešame so 125g cukru..
..preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva,sodou bikarbonou,soľou a pudingovým práškom a postupne ju primiešavame k vajíčku striedavo s olejom a mliekom..
..postupne sme všetko popridávali a máme cestíčko na mafinky..takéto..
..pripravíme si plnku a to tak ,že zmiešame ricottu s 1PL cukru a vanilkovým cukrom...
..do papierových košíčkov dáme po 2 polievkové lyžice cesta,naň dáme po 1čajovej lyžičke plnky a prikryjeme 1 polievkovou lyžicou cesta..
..takto..
...vrch mafiniek posypeme čokoládovými stružlinkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°C , pečieme 20-25 minút. Dievčatá ak máte doma suroviny naozaj odporúúúúčam vyskúúúúšať súúúú FANTASTICKE !!!!!
..čerstvo upečené..
..Dobrú chuť :-p