DIA Orechova torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec,
150 g sorbitolu,
150 g polohrubej múky,
kypriaci prášok,
papier na pečenie
krém:
4 dl mlieka,
1 balíček vanilkového pudingového prášku,
20 g kakaa,
100 g masla,
60 g sorbitolu,
150 g DIA lekváru,
30 g orechov na ozdobu
poleva:
100 g horkej DIA čokolády,
50 g stuženého pokrmového tuku
POSTUP PŘÍPRAVY
Z bielkov a sladidla ušľaháme sneh a zľahka primiešame žĺtka. Do hmoty vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva. Premiešame. Vylejeme do formy s priemetom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút.
Krém: mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme na hustú hmotu. Necháme vychladnúť a primiešame maslo. Vymiešame na penu. Po vychladnutí korpus rozrežeme na dve časti a naplníme krémom. Každý plát potretý krémom natrieme aj rozmiešaným lekvárom.
Poleva: nad parou v malom hrnčeku roztopíme nalámanú čokoládu s pokrájaným tukom. Miešame, kým nevznikne hladká poleva. Polejeme ňou hotovú tortu, ktorú posypeme orechmi.