Kuracie soté

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia 500g, 2 cibule ,väčšia plechovka šampionov ,pohár zaváranej kápie ,kyslé uhorky ,soľ ,mleté čierne korenie ,smotana ,kečup ,vývar alebo bujon

POSTUP PŘÍPRAVY

cibuľu nakrájame na kocky, kuracie prsia nakrájame na slížiky,uhorky na kocky,kapia je nakrájaná,šampióny sú tiež.Takže cibuľu orestujeme na oleji,potom pridáme kuracie prsia ,pridáme soľ a mčk, a dusíme cca 15 min.potom pridáme šampióny ,kapiu ,uhorky a kečup-zamiešame a podusíme chvíľu.Potom podlejeme vývarom alebo vodou a dam tam kocku bujónu.Necháme prevariť a pridáme smotanu.Znova prevaríme a hotovo.Podávame s ryžou.Ryžu robievam v trúbe a je výborná.Na jeden pohár ryže dávam pohár a pol vody. Ryžu orestujem na oleji a osolenú vodu dám variť zvlášť.Ked sa voda varí ,zalejem ryžu a dám do nej cibuľu napichanú klynčekami,aby pekne vonala a vložíme do trúby .Dávam na 250 st. - 18 minút .Ked je hotová ,vždy ju premiešam a ostane pekne nadýchaná.Cibuľu pred tým samozrejme vyberiem.Dobrú chuť.