Mafiny (muffiny) REBARBORKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček (250 ml) polohrubej múky * 1 hrnček ovsených vločiek * 1 hrnček cukru * 1 ČL prášku do pečiva * 1 ČL škorice * 1 hrnček mlieka * 6 PL oleja * 1 vajce * rebarbora - aspoň 4-5 hrubších stoniek

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi jednoduché, zdravé a výborné mafiny - viď. obrázkový postup

1. Suchú zmes pripravíme zmiešaním múky, ovsených vločiek, cukru, prášku do pečiva a škorice.
Odporúčam ovsené vločky pomlieť, resp. rozmixovať, mafiny budú jemnejšie a mám ešte 1 tip - namiesto obyčajného cukru použiť ovocný (fruktózu), je sladší, postačí ho 3/4 hrnčeka.
2. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajce - to bude mokrá zmes.
3. Suchú zmes nasypeme k mokrej zmesi a premiešame len toľko, ...
4. ... aby sa obe zmesi spojili. Potom pridáme ošúpanú a na menšie kúsky nakrájanú rebarboru a všetko spolu premiešame.
5. Formu na mafiny plníme cca do 3/4. Mne sa najviac osvedčilo formu vymastiť a vysypať polohrubou múkou, ale ak uprednostňujete papierové košíčky, použite tie.
6. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút pri 200 st. C.
7. Sú výborné. Mňam!