Sójové mäso s ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balíček sójového mäsa, ryža, olej, 2 cibule, 2 papriky, 2 - 3 paradajky, môže byť aj konzerva šampiňónov, soľ, čierne korenie, masox

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to recept na rýchlu večeru alebo obed. Keďže sójové mäso a ryžu mám vždy v zásobe, nie je problém toto jedlo urobiť kedykoľvek, aj keď nestihnem nakúpiť.
Sójové mäso pripravíme podľa návodu na obale: Vsypeme do vriacej ochutenej vody - môžme dať soľ, korenie, masox alebo vegetu všetko podľa chuti a povaríme cca 15 - 20 min. Medzitým si pokrájame zeleninu. Sójové mäso scedíme.
Na olej dáme pokrájanú cibuľu, chvíľu popražíme, pridáme sójové mäso, ďalej pridáme pokrájanú papriku, paradajku, podlejeme vodou a dusíme všetko spolu ešte cca 20 min. Podávame s ryžou. Je to rýchle jedlo urobené aj s prípravou asi za hodinu. Dobrú chuť.

Sójové mäso pripravíme podľa návodu na obale.
Nakrájame si zeleninu.
Na olej pridáme cibuľku a chvíľu popražíme.
Precedené sójové mäso pridáme k cibuľke.
Pridáme papriku a paradajku. Ak máme šampiňóny v konzerve môžme aj tie. Ja som teraz nemala. Podlejeme vodou. Všetko spolu podusíme cca 20 min. Dochutíme koreninami.
Uvaríme si klasickú ryžu. Mne sa teraz nechcelo zabávať, tak som iba uvarila tú vo varných sáčkoch.
Môžme podávať. Dobrú chuť. Dúfam, že to nebudem jesť sama. Manžel nazrel a povedal, že keby tam bola pokrájaná klobása... Tak zavďačte sa niekomu... Ale aspoň mne to chutí...