Krevetová polievka s kokosovým mliekom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g krevetiek, 250ml nesladeného kokosoveho mlieka,500- 600ml zeleninoveho vyvaru, viazanicka mladej cibulky, 2 chili papricky, jedna zlta paprika, 2 velke paradajky, kusok (25g )cerstveho zazvoru, stava z limetky, svetla sojova omacka,2 lyzice oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Priprava zaberie maximálne pol hodinku a aj ked mozno polievky nepatria medzi vase oblubene jedla, tejto mozno neodolate. Zarucena thajska kombinacia kokosove mlieko-zazvor-sojova omacka jej dodava vynikajucu chut, naviac je lahka, hebka, mierne pikantna a krevetkam to v nej velmi pristane:o)

paradajky obarime vo vriacej vode a olupeme, nakrajame na kocky, papriku na pruzky a cibulku na drobno, zazvor som radsej nastruhala a dame si uvarit zeleninovy bujon do 600ml vody
krevetky dame orestovat na olej
restujeme, kym nie su takmer alebo uplne hotove
pridame k nim nakrajanu zeleninku
zalejeme bujonom
a kokosovym mliekom
taketo som pouzila teraz ale dostat aj 250ml konzervu
varime uz len chvilku a dochutime sojovou omackou a stavou limetky, na vrch ma ist este vnat koriandru a este nikdy sa mi ho nepodarilo zohnat:)tak davam petrzlen
trosku nepodareny zaber, ale aj tak dobru chut, polievka je jemne paliva, ale velmi zaujimava a dobra, kto ma rad nove chute, urcite si pochuti.