Marinádové mäsko pre svokričku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g bravčového stehna, *2dcl kvalitného oleja, *2lyžice sójovej omáčky, * 1 lyžica vegety, 1 lyžica miešaného korenia (tymián, paprika, cesnak, biele korenie, majoránka, rozmarín), *1lyžička mletej pálivej papriky, *1lyžica horčice, * štaprlík griotky (cherry), *1lyžička maizeny, * 2-3 lyžice tekutého medu, *konzerva šampiónov alebo kukurice, * 1téglik šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Marinádu som špeciálne pripravovala pre moju super svokričku. Bola veľmi spokojná a chutilo jej. Skúste aj pre tú Vašu :)

Do oleja dáme sójovú omáčku, papriku, vegetu a koreniny....
...medík a horčicu ....
...griotku (ochutnáme či je dobrá...)
....maizenu...
šťavu z pol citróna...
a dobre premiešame.
Mäsko nakrájamé na slížiky, alebo kocky a dáme do madinádového kúpeľa.
Necháme ho tam aspoň hodinku. Môže tam byť aj do nasledujúceho dňa, ale uzavrté a v chladničke.
Potom dáme mäsko aj s marinádou na rozpálenú hlbšiu pancičku.
Chvíľku dusíme, aby bole mäsko mäkké a tak pridáme šampiónky (alebo kukuricu). Necháme prejsť varom.
Všetko zjemníme šľahačkou.... a papáme....
varianta s kukuričkou...