Kuracina na pive s pórom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, 2 väčšie póry, lahôdková cibuľka, obyčajná cibuľa (stačí jedna malá), 2 plechovky piva, paradajkový pretlak, soľ, MČK, chilli

POSTUP PŘÍPRAVY

.

Mäsko si nakrájame na malé kúsky, osolíme okoreníme a dáme na rozpálený olej osmahnúť.
Keď sa mäso zatiahne, prilievame pomaly pivo, nie naraz, prilejeme trochu po čase zase.
Medzitým keď sa mäsko robí, nakrájame si zeleninu, všetko naraz a dokopy.
Keď vylejeme celú plechovku piva, pridáme pretlak, ja dávam buď 2 maličké plechovky alebo jednu väčšiu.
Zamiešame.
Pridáme chilli, kto ako má rad, ja dávam len tak akurát, kto nemá rad, môže vynechať.
Pridáme zeleninu a zamiešame.
Potom pridávame druhú plechovku piva, tiež postupne prilievame, ja dávam 2 plechovky, aby tej šťavy bolo viac, ale kľudne môže byť len jedna plechovka.
A varíme ešte kým nie je mäsko hotové, ja som pridala ešte trošku oregana a čerstvu bazalku, ale nemusí to byť, čo mám po ruke to zvyknem ešte pridať, ale naozaj len trochu, lebo je tam už dosť tých chutí a ešte som zabudla dopísať, že ešte treba soľou dochutiť, vždy to robím až teraz na konci.
Podávame to s hranolkami, ale samozrejme každý podľa chuti, môže byť aj ryža.