Feniklová polievka s údeným lososom...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hlavička feniklu, asi 150g ošúpaných zemiakov, 1 cibuľa, 500ml mlieka, 500ml zeleniového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, olej, soľ, voda podľa potreby, kúsky údeného lososa /ja kupujem v LIdli/.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak na túto polievku som si robila zálusk dlho. Už i preto, že fenikel sa v mojej kuchyni nenájde príliš často a tak som bola zvedavá, ako bude chutiť. A chutí teda fantasticky...








Olej si rozpálime /stačí len na dno hrnca/, pridáme najemno nasekanú cibuľku, ktorú opražíme dozlata. Fenikel nasekáme na väčšie kúsky, rovnako aj zemiaky a pridáme k cibuľke. Zalejeme vývarom a dusíme do mäkka. Potom osolíme, rozmixujeme, zalejeme mliekom, smotanou a prípadne dolejeme podľa potreby vodu /mne už nebolo treba, mám radšej krémové polievky/. Privedieme do varu a odstavíme.

pred podávaním pridáme do polievky kúsky lososa...