***Špaldové pizza štangle-ako z pizzerky***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g hladká špaldová múka T630, 1,5 ČL himalájska soľ, 1/2 balíčka sušeného droždia Dr.Oetker, 160ml teplej vody, štipka trstinového cukru, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento super recept som našla na FB - Tinkine recepty, vyskúšajte , neoľutujete:\r\n\r\nDo teplej vody vysypeme droždie a cukor, zamiešame a vlejeme do múky so soľou. Vypracujeme cesto (ak sa lepí pridajte trochu múky) a necháme 1,5-2h nakysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 9-10 bochníčkov, každý vyšúľame na "štangličku" , každú štangličku vyšúľame aj v olivovom oleji (ja som si vrchnú časť silikónovej podložky natrela olejom) a prenesieme na papier na pečenie. Rúru zapneme na 220 stupňov , režim vrch/spodok+ventilátor a vložíme tam aj plech na ktorom sa budú štangle piecť. Po vyhriatí rúry vyberieme plech, prenesieme naň papier so štanglami a pečieme 8 minút. \r\nPo vybratí potrieme cesnakovým olejom, ale nemusíme, výborné sú aj bez.\r\n\r\nTip na fantastický DIP : FETA + 3-4 PL biely jogurt + 1-2 strúčiky cesnaku + trošku olivový olej + citrónová šťava - všetko vymixovať ponorným mixérom