♠ Cheesecake s arašidovým maslom a čokopolevou.♠



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hľadala som na internete cheesecake, v ktorom by bolo aj arašidové maslo /proste ho milujem ♥/ ... našla som ich požehnane, ale v každom mi chýbalo "to niečo", niečo jedinečné a výnimočné... jednoducho všetky sa mi zdali buď fádne alebo zas náročné na ingrediencie ale nie na chuť. Tak som si povyberala z každého kúsok a vložila do toho to moje "to niečo- výnimočné". Možno sa niekomu tiež zapáči. ZÁKLAD: 250g sušienok rozdrviť a zmiešať so 70g rozpusteného masla, natlačiť na dno vymastenej formy a dať so chladničky... ♣♣♣ PLNKA: 700g mascarpone, 150g kyslej smotany, 200g kryštálového cukru, 2 vajcia, 2 žĺtky, 250g arašidového masla, ½ šálky javorového sirupu alebo medu...♣♣♣ ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany...

POSTUP PŘÍPRAVY

Mascarpone, kyslú smotanu a cukor vyšľaháme, pridáme arašidové maslo, sirup alebo med a prešľaháme. Nakoniec zamiešame žĺtky a vajcia...
Vylejeme na sušienkový základ, dáme do rúry, naspodok dáme nádobu s vodou a pečieme na 170°C, 50 minút. Vypneme rúru a necháme ešte 10 minút. Cheesecake necháme v rúre vychladnúť. Potom polejeme čokopolevou a necháme v chlade aspoň 10 hodín.



ČOKOPOLEVA:100g čokolády na varenie, 200g kyslej smotany... čokoládu rozpustíme a vmiešame do nej smotanu. Premiešame.

detail zhora, ešte pred rozkájaním...
v reze...
xxx