Torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta: - 5 vajec - 5 lyžiek práš.cukru - 5 lyžiek polohrubej múky - 2 lyťice oleja - 5 lyžíc teplej vody - Prášok do pečiva 1 tmavé cesto a 1 svetlé cesto Plnka: 2 zlaté klasy – uvariť hustú kašu 1 a pol masla a cukor podľa chuti vymiešať do peny Zmiešame s kašou zo zlatého klasu a rozdelíme na dve čati. Do jednej šasti dáme kakao a mleté orechy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Každý korpus natrieme plnkou (alkohol(rum) - džem a teplá voda) a plníme.
1. Svetlý korpus biela plnka, tmavý korpus tmavá plna, tmavý korpus, svetlá plnka, svetlý korpus.
2. Tmavou plnkou nakoniec dáme okolo celej torty
3. Poleva (horká čokoláda a 1/3 stuženého) alebo (čokoládu zalejeme horúcou smotanou po dvoch minútach
premiešame a nakoniec vmiešame maslo)
4. Okolo torty mleté orechy
5. Ozdobíme podľa svojej predstavy