Palacinkové trhance s tvarohom alebo Palacinkova torta ...

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mlieko, hladka muka, 2 vajicka, 250 g tvarohu /hrudkoveho/, 3 bal.vanil.cukru,1 balicek skor.cukru. 4 lyzice krup. cukru, slivkovy lekvar /alebo iny podla chuti, 250 ml sladkej smotany, hrozienka, trosku masla na vytretie formy, olej na vysmazanie palaciniek

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, 1 vajicka, hladkej muky a 1 van.cukru vypracujeme vlacne cesto a urbime priblizne 10 palaciniek. Do tohoto varenia zapojte aj svoje deticky, lebo hotove a vychladnute palacinky mozu vase ratolesti s radostou potrhat na male aj vacsie kusky. Pripravime si zapekaciu misku /malu jensku misku s priemerom asi tak 25 cm-nam taka uplne staci...:)/. Vymazeme jensku misku maslom, trhance zmiesame s tvarohom /ak mate vascie deti, pridajte aj trosku mleteho maku s cukrom/, hrozienkami /namocte ich na hodinku do teplej vody, aby zmakli a napucali/, van. a skoricovym cukrom a 3 lyz.krup.cukru a pridajte slivkovy lekvar. Dobre premioesajte, dajte do zapekacej formy a zalejte zmesou smotany, do ktorej ste pridali 1 vanil.cukor, 1 lyz.cukru a vajicko. Vlozte do vyhriatej rury na 180 C a zapekajte, pokym nie je povrch pekne zlatisty /cca 20 minut/.
Ak by ste chceli z toho urobit fantasticku tortu, tak staci, aby ste po dopeceni formu zprudka schladili /teraz stacia aj 2 hodinky na balkone/, potom vyklopte na misu, polejte roztopenou cokoladou a dozdobte slahackou. Je to fantasticke, vrelo odporucam....:)
Prajeme Vam dobru chut.
Zuzana a Misko...:)