Svieže mandarinkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus: 4 vajcia, 12PL kryštálového cukru, 4 PL oleja, 12 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, krém: 300g mäkkého tvarohu, 250g kyslej smotany, 2 zlaté klasy, 650ml mlieka, cukor podľa chuti, 2 konzervy mandarinkového kompotu, 2 bal. BB keksov kakaových, 500ml šľahačkovej smotany, 3 vanilkové cukre, marhuľovú marmrládu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia vyšlaháme s cukrom postupne pridávame olej a vodu. Po vyšlahaní zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200°C. Korpus necháme vychladnúť, odstránime papier a korpus natrieme marhuľovou marmeládou. Z mlieka, cukru, zl.klasu a scedeného kompotu uvaríme hustý puding - necháme vychladnúť, občas premiešame. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a mletým cukrom podľa chuti. Toto zmiešame spolu s pudingom a vymiešame na krém. Jednu polovicu krému natrieme na korpus natretý marmeládou, poukladáme BB keksy a opäť natieme zvyšný krém. Vyšľaháme šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a natrieme na krém. Ja som zdobila kúskami mandariniek ktoré som si odložila s kompotu. Dáme do chladničky stuhnúť a pokrájame.

...
...