Mäsové guľky v paradajkovej omáčke... trochu inak.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g bravčového mäsa /najlepšie z pliecka/, 1/2 cibule, 2 PL nevarenej ryže /určite nie viac/, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej červenej papriky, 2 vajíčka, 60g ovsených vločiek /môžeme nahradiť sójovými vločkami/, hladká múka ♣♣♣ 1 pohár paradajkového pretlaku, 1/2 cibule, 5 guličiek nového korenia, 2 ks bobkového listu, soľ a cukor podľa chuti, 2 dl mlieka, 3PL hladkej múky, 1,25 l vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Vločky namočíme do trošky vody /stačí len toľko, aby boli ponorené/ a necháme napučať. Mäso spolu s cibuľou zomelieme, pridáme vajíčka, vločky, ryžu /nevaríme vopred, ona spolu s mäsom zmäkne/, ochutíme soľou, vegetou, ml.čiernym korením, ml. červenou paprikou a vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke /potom sa nám nerozvaria a nerozpadnú/.




Do vody dáme koreniny, cibuľu, osolíme ju a necháme zovrieť. Vmiešame do nej paradajkový pretlak a do vriacej vhodíme pripravené guľky /mne vyšlo 15 kúskov/, stíšime a na miernom ohni varíme 30 minút. V mlieku rozmiešame hladkú múku, vlejeme do omáčky, osladíme podľa chuti a necháme prevrieť. Podávame s knedľou...