Espresso cupcakes s čokoládovým krémom.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

75g masla, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 200g hladkej múky, 50g holandského kakaa, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 190g kryštálového cukru, 1 vajce, 100ml espressa, 150ml cmaru... KRÉM: 200g horkej čokolády, 300g masla, 250g práškového cukru, 70g holandského kakaa, 2 PL espressa...

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo necháme zmäknúť. Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom, sódou bikarbónou. V miske zmiešame cukor, vanilkovú esenciu, maslo, vajce a cmar. Primiešame múčnu zmes a nakoniec esspresso. Zmes rozdelíme do 12 košíčkov a pečieme na 180°C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť, nastriekame krém a ozdobíme...




Krém: čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme kakao, espresso a anakoniec vychladnutú čokoládu. Vyšľaháme do hladka...