Čerešňové cupcakes s višňami a ganache...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g čerešni /môžu byť aj z kompótu/, 125g masla, 125g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 125g polohrubej múky, 75g škrobovej múčky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL čerešňovice /môžeme nahradiť šťavou z kompótu/ a 2 PL čerešňovej šťavy ... Krém: 200ml smotany na šľahanie, 200g horkej čokolády, 12ks višní...

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 175°C, pripravíme si košíčky na mufinky /budeme potrebovať 12/. Čerešne vykôstkujeme /z čerstvých si zachytíme šťavu a odložíme bokom/. Maslo s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou vyšľaháme, pridáme vajcia a prešľaháme. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Vmiešame do cesta. Čerešňovicu zmiešame so šťavou z čerešní /ak použijeme šťavu z kompótu, použijeme 4 PL/ a zamiešame. Nakoniec zľahka vmiešame čerešne. Cesto rozdelíme do 12 košíčkov, pečieme na 175°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a ozdobíme s ganache a višňou.





GANACHE: Smotanu zahrejeme po bod varu, nalámeme do nej čokoládu, necháme rozpustiť. Vychladíme a dáme najmenej na 2 hodiny /ale radšej na viac/ do chladničky. Potom vyšľaháme do tuha.