♣ Bodkovaný cheesecake ♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík som síce našla na internete, ale aj tak prešiel mojimi drobnými úpravami - potrebujeme: 250g sušienok, 100g rozpusteného masla, 1 PL mletej škorice... 500g mascarpone, 250g kyslej smotany, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL vanilkovej esencie, 3 vajcia, 2 PL kukuričného škrobu, 1 PL holandského kakaa...

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušienky rozdrviť, zmiešať s maslom a škoricou, zmes natlačiť na vymastené dno koláčovej formy. Mascarpone, smotanu, cukor, vanilkový cukor a vajcia vymiešame, pridáme vanilkovú esenciu a škrob, premiešame a 3/4 krému vylejeme na sušienkový základ. Do zvyšku vmiešame kakao a pomocou cukrárskeho sáčku do cesta nastriekame bodky. Pečieme 15 minút na 180 °C a potom ešte 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre a potom na aspoň 12 hodín v chladničke.