♥ Levanduľový cheesecake ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Premýšľala som ako najlepšie ukončíme leto a levanduľa by spomienky na letný čas najlepšie vystihla... takže po urputnom hľadaní na internete a pátraní po tom naj... levanduľovom cheesecaku som vydumala len toľko, že musím experimentovať sama, pretože žiadny nebol ten "pravý", aby toto krásne leto ukončil... ♥♥♥ takže potrebujeme: 200g sušienok /môžu byť hocijaké aj tie úplne najobyčajnejšie/, 6 PL rozpusteného masla♥Krém: 500g neochuteného prírodného syra /Mascarpone, Lučina a pod./ 3 vajíčka, 2 PL kukuričného škrobu, 1/2 šálky levanduľového medu /varí sa podobne ako púpavový https://varecha.pravda.sk/recepty/levandulovy-med-fotorecept/19507-recept.html alebo kúpime hotový https://www.apimed.sk/eshop/med/ochuteny/levandulovy-med-120-g/, 150g trstinového cukru♥ Poleva: 200g kyslej smotany, 6 PL levanduľového medu♥ Na posypanie: levanduľové kvety, ovocie a bylinky podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušienky podrvíme, zalejeme rozpusteným maslom, pomocou lyžice natlačíme na dno tortovej formy /priemer 22-24 cm/, ktorú sme vystlali papierom na pečenie a dáme bokom. V miske si metličkou vymiešame mascarpone /alebo iný syr, ktorý chceme použiť/, cukor, med, primiešame vajíčka a škrob. Vylejeme na sušienkový základ a pečieme na 150°C, 50 minút. potom pootvoríme rúru a necháme ešte hodinu cheesecake v nej odpočívať. Necháme vychladnúť, šupneme na 1,5-2 hodinky do chladničky. Potom na vrch natrieme polevu, poukladáme ovocie, ktoré pokvapkáme zvyšným medom, posypeme kvietkami levandule, ozdobíme a necháme cez noc /alebo aspoň na 8-10 hodín v chlade/.





Poleva: smotanu vymiešame s 3 PL medu...

servírujeme...