Plenená cuketa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká cuketa alebo dve malé, 500g mletého mäsa, oregáno, rozmarín, čierne korenie, soľ, 2 vajíčka, 100g syru

POSTUP PŘÍPRAVY

Cuketu rozrežeme pozdĺž na dve polky, vydlabeme, očitíme od šupy. Následne ju osolíme.

Zomelieme si mäso, ja som mala bravčové stehno, ale bolo to dosť suché, alebo si kúpime už zomleté.

Do mäsa prídáme soľ (podľa potreby), 2 čajové lyžičky oregána (alebo tri stonky čerstvého nakrájaného), pridáme 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu (alebo jednu stonku čerstvého nasekaného), čierne korenie mleté.

Vajíčka si uvaríme na tvrdo. Prvý krát som ich premiešala nadrobno nakrájané s mäsom, dnes som ich robila tak, že som ich na záver naukladala na mäso a zapiekla so syrom, ako to budete robiť je na vás.

Naplnenú cuketu dáme piecť na cca 20 min do predhriatej trúby na 225°C. Po tomto čase skúšame vidličkou, či je cuketa mäkká a poprípade dopekáme.

Keď je cuketa mäkká následne na ňu naukadáme plátky vajíčok a na tie ukladáme syr. Zapekáme zo 5 min na grill funkcii.