♣ Cheesecake s broskyňovou omáčkou ♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g maslových sušienok, 120g masla... NÁPLŇ: 500g mascarpone alebo Riccoty, 120g kryštálového cukru, 120g kyslej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 1 PL zemiakového škrobu... OMÁČKA: 4-5 zrelých broskýň, cukor podľa chuti, 1 PL zemiakového škrobu...

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušienky rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom, formu na koláč vymastíme a sušienky po dne a obvode utlačíme. Mascarpone alebo Riccotu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, pridáme smotanu a škrob, zmiešame a vylejeme na sušienkový základ. Pečieme na 180 °C 45 minút, necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Na vychladnutý koláč natrieme broskyňovú omáčku a necháme dôkladne vychladiť...
OMÁČKA: Broskyne odkôstkujme, rozmixujeme a osladíme. Primiešame škrob a uvaríme polohustú omáčku, ktorú necháme vychladnúť.