Lahká torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:5vajec, 150g kryšt.cukru, 120g hl.múky, 30g kakao, 5PL olej, 3PL vlažnej vody soľ. Krém: 400ml mlieka,4PL cukru, 1 zlatý klas, 200g kysl.smotana. + maliny alebo jahody, čokoláda na postrúhanie ne vrch

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame si tuhý sneh z bielkov +štipka soli, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a kakao. Primiešame tuhý sneh a vylejeme do formy a dáme piecť na 150st. cca 40min. ale treba sledovať a skúšať špajdlou či je už cesto hotové. Formu na bokoch nemusíme vymazať lebo potom sa zvykne cesto v strede napučať a po bokoch je nižšie, vymažeme len spodok alebo dáme papier na pečenie. Upečené cesto necháme vychladnúť. Uvaríme si puding zo zlatého klasu a cukru. Tiež necháme vychladnúť a po vychladnutí k nemu vmiešame 200g kys.smotany. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prisypeme práškový cukor podla chuti. Cesto pokvapkáme šťavou z ovocia, môžme aj rumom a poukladáme naň ovocie. To pokryjeme krémom a na vrch nastrúhame čokoládu, dozdobíme podla vlastnej vôle a necháme poriadne stuhnúť, kludne aj celý deň. Dobrú chuť!