Výborný trhanec z ovsených vločiek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis cca na 2 porcie (panvica s priemerom 24 cm) : 4 kopcovité polievkové lyžice ovsených vločiek, cca 1 dl mlieka, 2 vajíčka (žĺtky a bielky zvlášť), štipka soli, 2 lyžičky medu, 1 PL bublinkovej minerálky, 1 PL hnedého cukru, 2 lyžice hrozienok namočených v rume, 1 PL masla, trocha práškového cukru a škorice alebo škoricového cukru na posypanie (ja som použila voňavú zmes korenia na jablkový závin), čerstvé ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

... rýchly, jednoduchý a chuťovo úžasný dezert ... ja som trhanec ochutnala prvý krát cca pred rokom v jednej reštaurácii, kde ho robia naozaj úžasne a hneď som ho zaradila medzi moje top dezerty s tým že ho niekedy vyskúšam urobiť aj doma, ale zatiaľ som sa k tomu nedostala ... ale keď som niekde na nete uvidela recept na túto zdravšiu alternatívu tak som musela vyskúšať ... a poviem vám, že sa vyrovná tomu klasickému - bol jednoducho úžasný, preto posúvam ďalej, možno recept niekoho osloví ... ovsené vločky v mixéri zmixujeme úplne na jemno ... z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh ... žĺtka vyšľaháme s medom a trstinovým cukrom do peny, pridáme vločky, minerálku, mlieko podľa potreby, časť hrozienok namočených v rume premiešame a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov ... rozohrejeme panvicu, teplotu stiahneme, pridáme maslo, hmotu na trhanec a na nižšej teplote (inak sa cesto rýchlo pripečie) osmažíme z jednej strany - trvá to ozaj iba chvíľu, otočíme, dvomi vareškami a hneď potrháme na kúsky, posypeme trochou trstinového cukru - tak medzi prsty, a chvíľočku (1-2 minúty) opekáme ... vyberieme na tanier, pridáme zvyšné hrozienka, čerstvé ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a podávame teplé ... mimoriadne chutný dezert, rozhodne odporúčam vyskúšať