kakaovo maslovo jogurtová torta s tvarohovým krémom a s mandarínkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS - 250g hl.múky, 250g práš.cukru, 200g masla, 250ml bieleho jogurtu,1PL kakaa,2čl prášku do pečiva, 1čl.vanilkového cukru, 2 vajcia,1/2čl sódy, 1PLoctu, 2čl červenej gélovej farby KRÉM - 150g krupicového cukru, 1sáčok jahodového pudingu, 300ml mlieka,150g masla ,500g mäkkého tvarohu, mandarínkový kompót, jahodový džem. NA ZDOBENIE - rastlinná šľahačka zafarbená gélovými farbami

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP - na korpus - vyšľaháme v miske maslo s cukrom a s vanilkovým cukrom, pridávame vajcia, potom pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, jogurt zmiešaný s gélovou farbou a nakoniec dáme sódu rozmiešanú s octom. Pečieme asi 40min pri teplote180°C

POSTUP - na krém - z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme hustý puding,vychladnutý ho zašľaháme do vyšľahaného masla a nakoniec vmiešame opatrne tvaroh.



Korpus rozkrojíme na tri pláty, na spodný natrieme džem poukladáme mandarínky,nanesieme krém, na krém znova natrieme tenkú vrstvu džemu a prikryjeme druhým plátom. Postup zopakujeme. tortu ozdobíme vyšľahanou zafarbenou šľahačkou

xxx