Marhuľová roláda so Šmakounom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 5 bielkov, 4 žĺtka, 3 PL trstinového cukru, 2 PL hladkej celozrnnej pšeničnej múky, 2 PL ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek), 1 PL kakaa, PLNKA: 250 jemného nízkotučného tvarohu/alebo ricotty/alebo syra mascarpone, 1 balenie Šmakoun marhuľa, 1-2 PL agáve sirupu/prípadne iné obľúbené sladidlo

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a jemne zamiešame do bielkovej hmoty. V ďalšej miske zmiešame celozrnnú, ovsenú múku a kakao. Tiež pridáme k bielkovej hmote a s citom premiešame, aby sa nám všetko spojilo do nadýchaného cesta.

Stredný plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15 minút. Upečený korpus zvinieme do vlhkej utierky a necháme úplne vychladnúť.

Krém si pripravíme veľmi jednoducho: v kuchynskom robote zmixujeme tvaroh s marhuľovým šmakounom a dosladíme podľa chuti. Vychladnutý korpus rozvinieme, oddelíme od papiera a naplníme marhuľovou plnkou. Ak chcete, môžete ho predtým potrieť aj domácim marhuľovým džemom. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky.

Z blogu www.fitnessdezerty.sk