Cauliflower manchurian (doslovny preklad suchy karfiol :))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pol karfiolu, rozdel na ruzicky Olej na smazenie 5 PL hladkej muky 3 PL majzeny 1/4 CL soli 1/4 PL cierneho korenia 1/4 salky vody 1/2 cibule, nadrobno nakrajat 1 zelena chilli papricka, nakrajat na kolieska 3 mesiaciky cesnaku, tiez nadrobno nakrajat 2 PL kecupu 2 PL cervenej sladkej chilli omacky 4 CL sojovej omacky 2 CL octu 4 PL vody 2 CL majzeny 2 jarne cibulky, diagonalne nakrajat, na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Jedna z najchutnejsich veci, aku som jedla..slubujem, ze to vobec nie je take, ako nazov naznacuje. Podla mna to tak nazvali len preto, ze to nie je v hustej omacke ako ine typickejsie indicke jedlo. Je to celkom jednoduche, ved sa to podarilo aj mne, co nie je vzdy zarucene. Cas pripravy asi okolo priblizne 40 min. Nie je to hlavne jedlo, moze sa podavat ako priloha k nejakemu jedlu s ryzou, ktore chcete ozivit.

Zohrej olej v panvici a pridaj cibulu, zelene chilli papricky a cesnak. Var pokial cibula zlahka neohnedne.
Pridaj kecup, chilli omacku a chvilku povar. Potom pridaj sojovu omacku a ocot a dobre premiesaj.
Zamiesaj 2 CL majzeny s 4 PL vody a premiesaj. Var 1-2 minuty az pokial ta zmes nezhustne. Omacku odloz nabok.
Priprav cesticko z hladkej muky, 3 PL majzeny, soli, cierneho korenia and ¼ salky vody v miske. Obal v nom kusky karfiolu a smaz v oleji do zlatohneda.
Vysmazeny karfiol pridaj do omacky a premiesaj aby bol cely karfiol v nej obaleny. Posyp jarnou cibulkou a hned podavaj.
Dufam, ze bude chutit..