♣ Broskyňový koláč ♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vôbec netuším, či tu tento receptík je, ale u mňa je už veľa rokov zapísaný v zošítku, tak prečo sa oň nepodeliť :-)... Potrebujeme: 3 vajcia, 100g práškového cukru, štipka soli, 75g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, 6PL oleja ♥♥♥ Krém: 4 dl smotany na šľahanie, 200g kyslej smotany, 2 balíčky broskyňového džúsu v prášku, 450g broskyňového kompótu, mleté orechy alebo mandle na posypanie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom s soľou do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 160°C, 25 minút. Horúci korpus pokvapkáme šťavou z broskýň a necháme vychladnúť. Broskyne precedíme, 5 polovičiek odložíme bokom, zvyšok nasekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame džús v prášku a kyslú smotanu, nakoniec zľahka vmiešame nasekané broskyne. Krém navrstvíme na korpus, zvyšné broskyne nakrájame na plátky a poukladáme navrch, posypeme mletými orechmi alebo mandľami a necháme cez noc v chlade.