Fantastická cícerová nátierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g sušený cícer, 125g slaný syr, 1 pomaranč, 1 kus stonky zeleru, 2 malé farebné papričky alebo farebná hrubostenná paprika (horšie sa krája na maličké kúsky), 7 ks cherry paradajky, 5 PL olivový olej, 1 PL teriyaki omáčka (dá sa vyrobiť aj doma podľa receptu z internetu), 1 PL údená mletá paprika sladká, sušená mäta (ja som nemala ale chuť je aj tak výborná), morská soľ, mletý koriander (alebo semienka rozdrviť v mažiariku), rasca mletá alebo drvená

POSTUP PŘÍPRAVY

... z vegetariánskej kuchárky od Pyca (Moje jedlo 2) ... ten chalan varí fajné recepty :-)))) ... cícer namočíme deň vopred, scedíme, prepláchneme a varíme minimálne hodinu (ja odporúčam aj 1,5 hodiny) ... scedíme, necháme čiastočne vychladnúť, presypeme do nádoby vhodnej na pečenie v rúre, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú údenú papriku (kúpila som v obchode normálne medzi koreninami - odporúčam, dodá hlavnú chuť a vôňu), mletú rascu, sušenú mätu (nemala som - na chuti to neubralo), štipku mletých semien koriandru (dostať tiež medzi koreninami), soľ a pečieme pri 185°C asi pol hodinu. Potom pridáme šťavu z pomaranča, teriyaki omáčku (dostala som v Bille v regáli s cudzokrajnými surovinami - bola balená vo vrecku), premiešame, navrch nadrobíme slaný syr, vrátime do rúry, prepneme na funkciu gril na 220°C a pečieme asi 10-15 minút ... vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a zmixujeme ponorným mixérom (treba pridávať po troche vodu, cícer je dosť hutný) ... dá sa podávať aj takto, ale v origoš recepte sa ešte do nátierky pridajú nadrobučko pokrájané farebné papričky, stonu zeleru a cherry paradajky ... úžasná chuť aj vôňa