Svieži orechovo-višňový koláč ... bez múky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g mleté lieskové orechy, 150g krupicový (alebo hnedý) cukor, 3 vajcia, 1 PL kakao, štipka prášku do pečiva, 200g višní (čerstvé, mrazené, zavárané), 1 balíček želatíny v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukor a celé vajíčka vyšľaháme do hustej peny, pridáme mleté orechy (kto nemá rád pomerne výraznú chuť lieskovcov môže nahradiť mletými mandľami alebo vlašskými orechmi), kakao, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (priemer cca 24 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 25 minút, po upečení necháme vo forme vychladnúť a následne obložíme vykôstkovanými višňami (ja som ešte potrela korpus džemom). Podľa návodu na vrecúšku uvaríme želatínu, nalejeme ju na višne a necháme stuhnúť pár hodín (ja som premeškala vhodnú chvíľu a želé mi stuhlo viac ako bolo treba). Korpus má výraznú orechovú chuť a s kyslastými višňami sa skvelo dopĺňa.