Makové palacinky s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

palacinky: cesto na palacinky má už asi väčšina z vás nejaké osvedčené, ale keby náhodou nie tak predsa len napíšem. Ja robím od oka, ale cca 4dcl mlieka, 1dcl perlivá voda (nemusí byť), 2 PL oleja, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, štipka soli, 2vajíčka, ( v tomto recepte 2PL maku),hladká múka podľa potreby. maková plnka: 2dcl mlieka, cukor podľa potreby (ak je mletý mak s cukrom tak veľa nie), cca 150g mletý mak (nevážim dávam od oka)1/4 lyžičky škorice,1PL citrónová šťava,2-3PL slivkový lekvár čokoládová poleva:1dcl mlieko alebo sladká smotana, cukor podľa potreby-1-2 kl, 50g horkej čokolády, trocha masla (1kl), 1kl kakaa na ozdobu: jahody ,šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže upečené palacinky plníme makovou plnkou, ktorú si urobíme tak, že:
Mlieko necháme zovrieť, pridáme cukor,mak,škoricu, citrónovú šťavu a nakoniec slivkový lekvár. Plnka by mala byť skôr redšia aby sa dobre natierala. Takže ak je hustá prilejte ešte mlieko.....ak riedka, mak :)

Urobíme si čokoládovú polevu: Mlieko alebo smotanu necháme zovrieť, pridáme cukor, nalámanú čoko, maslo a kakao, miešame až kým sa všetko pekne nespojí na hladkú polevu.

Naplnené palacinky polejeme čokoládou a ozdobíme šľahačkou a jahodami :)
Tá chuť....palacinky, čokolády maku a jahôd....hmmmm mňam