❤ Vynikajúci cícerový guľáš ! ❤



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cca 4 porcie budeme potrebovať:450g cíceru, 3-4 väčšie zemiaky, 2 červené papriky (alebo aj žltú, zelenú; farebnosť jedlu pridáva na chuti :), 4-5 strúčkov cesnaku (alebo koľko máte radi), 2 stredné cibule, 500g paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, majorán, drvenú rascu, guľášové korenie a petržlenovú vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cícer si deň pred prípravou namočíme do studenej vody na 12 hodín. Narežeme si cubuľu, papriku, zemiaky na kocky a pripravíme namočený cícer (vodu, v ktorej sa máčal môžme použiť pri varení). Cibuľu opražíme na oleji a pridáme papriku a cícer. Takto spolu som to nechala s pokrievkou podusiť asi 10 minút (raz za čas premiešame). Poprášime troškou červenej mletej papriky, pridáme štipku soli a č. korenia, premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť asi 30 minút. Pridáme na kocky narezané zemiaky, paradajkový pretlak, majorán, rascu a guľášové korenie. Necháme variť. Keď už budú zemiaky skoro uvarené, pridáme na drobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a podľa potreby dochutíme soľou, čiernym alebo guľášovým korením. Papáme s chlebíkom alebo len tak samé :) DOBRÚ CHUŤ ❤

Narežeme si cubuľu, papriku, zemiaky na kocky a pripravíme namočený cícer (vodu, v ktorej sa máčal môžme použiť pri varení)
Cibuľu opražíme na oleji a pridáme papriku a cícer. Takto spolu som to nechala s pokrievkou podusiť asi 10 minút (raz za čas premiešame).
Poprášime troškou červenej mletej papriky, pridáme štipku soli a č. korenia, premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť asi 30 minút.
Pridáme na kocky narezané zemiaky, paradajkový pretlak, majorán, rascu a guľášové korenie. Necháme variť. Keď už budú zemiaky skoro uvarené, pridáme na drobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a podľa potreby dochutíme soľou, čiernym alebo guľášovým korením.
Papáme s chlebíkom alebo len tak samé :) DOBRÚ CHUŤ ❤